Bøker for barn

Det er imponerende hvor stort inntrykk bøker kan gjøre på oss som barn. Noen av dem blir grunnen til at vi leser mer, mens andre får oss til å se på verden en helt annen måte. Det finnes utrolig mange bøker du kan lese for barna dine og i denne teksten skal vi snakke om noen forfattere og deres bøker.

Astrid Lindgren

Dette er nok en av de best kjente forfatterne av bøker for barn i alle aldri. Ikke bare er bøkene hennes om Pippi og Ronja Røverdatter laget om til filmer, men dette er en forfatter som virkelig har hatt et utrolig liv. Hvis du er litt eldre så anbefaler vi også å lese hennes biografi, den er utrolig interessant. Bøker du bør lese for barna dine er bøkene om Emil i Lønneberget, Pippi og Mio min Mio. Det finnes så mange bøker du kan ta en titt i!

Roald Dahl

Dette er en forfatter for de litt større barna, men fortsatt har han skrevet bøker som slår an overalt. Mange leser fortsatt bøker som Matilda i voksen alder. Han skrev på en måte som var interessant for både voksne og barn, noe som gjør at dette er en favoritt før leggetid. Du burde prøve å lese SVK, Dustene og Georgs magiske medisin. Dette er bøker som mange barn elsker!

Anne Cath. Vestly

Dette er en norsk forfatter som hadde stor suksess med Mormor og de åtte ungene-serien sin. Dette er en serie som gir deg innsikt i en litt annerledes hverdag. Det som er så bra med denne serien er at den også finnes som film. Dette gjør at du kan lese bøkene og deretter se filmene. Det gjør det til en annerledes og spennende opplevelse.

Dette er bare noen få forfattere som skriver utrolig spennende bøker for barn, kanskje vi skal skrive om flere?